Danske rettighetshavere krever at strømmetjenestene også betaler - ta kontakt med NFF hvis du tilbys engasjement på danske produksjoner!

2. november 2018 Tags:

Danske Filminstruktører, Dansk Skuespillerforbund, Danske Dramatikere og flere andre danske foreninger og organisasjoner krever at strømmetjenestene også skal betale for rettigheter. Norsk filmforbund er solidariske med våre danske kollegaer. Ta kontakt med oss eller våre danske kollegaer hvis dere får tilbud om jobb på en dansk produksjon for en strømmetjeneste.

De danske foreninger og organisasjoner har lenge forhandlet om vilkårene for rettighetsbetaling i forbindelse med TV-dramaproduksjoner som produseres for strømmetjenester og skal distribueres direkte via strømmetjenester. Forhandlingene har dessverre ikke ført helt fram, og derfor har de nå varslet strømmetjenestene og danske produsenter om at de ikke kan inngå bindende avtaler direkte med sine medlemmer.

Solidariske med danskene
Norsk filmforbund er selvfølgelig solidariske med våre danske kollegaer! Vi ber derfor at våre medlemmer skal ta kontakt med oss på juridisk@filmforbundet.no hvis dere får tilbud om jobb av en dansk produsent som skal lage en produksjon for en strømmetjeneste. Vi verken ønsker eller tillater (på bakgrunn av eksklusive forvaltningskontrakter med medlemmene) at våre medlemmer og rettighetshavere inngår kontrakt om rettigheter med danske produsenter uten at dette er klarert med forbundet.

Epost:
Generelle henvendelser: