Sverre Pedersen takker for seg som forbundsleder på årsmøtet 2019

28. august 2019 Tags:

Søndag kveld sendte Sverre Pedersen ut en mail til NFF medlemmer om sin avgang. Mailen kan du lese i sin helhet her:

Kjære medlem!

Jeg har meddelt valgkomiteen om at jeg stiller mitt verv til rådighet på årsmøtet i oktober 2019.

Jeg har vært forbundsleder siden 2. april 2005 og har vært sammenhengen sentral tillitsvalgt i Norsk filmforbund siden jeg første gang ble valgt inn i forbundsstyret i mars 1991. Det har vært 28 ½ spennende, utfordrende og givende år og jeg er svært takknemlig for den tilliten medlemmene har valgt å gi meg igjen og igjen gjennom alle disse årene.

14 ½ år som forbundsleder har vært en periode med 7 dagers uker og veldig lange dager de aller fleste ukene gjennom disse årene. Det har ikke bare vært en jobb og et tillitsverv, det har like mye blitt en livsstil. Nå ser jeg fram til å få tid til litt annet enn jobb.

Det er naturligvis trist og vemodig å forlate Filmforbundet og alle våre fantastiske medlemmer etter så lang tid, for det har virkelig gitt mening, store utfordringer og rike opplevelser å kjempe for en ryddig bransje med anstendig lønn- og arbeidsforhold og skikkelig vederlag når verkene dere skaper blir utnyttet av produsenter, kringkastere, strømmeplattformer og distributører. Jeg er imidlertid stolt over det vi har fått til i løpet av disse årene og jeg mener at film- og TV-arbeiderne står betydelig bedre rustet nå i 2019 enn det dere gjorde i 2005. Ikke minst vil jeg trekke fram den store seieren vi har vært med på å legge grunnlaget for gjennom det nye opphavsrettsdirektivet som ble endelig vedtatt av EU 15. april 2019. Direktivet slår fast at alle som er med på å skape opphavsrettslig innhold har ufravikelig krav på rimelig og proporsjonalt vederlag for utnyttelsen. Det er virkelig en veldig stor seier! Nå gjenstår det viktige og utfordrende arbeidet med å få alle de gode formuleringene i opphavsrettsdirektivet inn i norsk lov. Det må skje innen sommeren 2021. Jeg håper at Norsk filmforbund vil spille en viktig rolle i dette arbeidet.

Innsatsen min har vært preget av min kjærlighet til bransjen og min store respekt og beundring for alle de flinke og dedikerte film- og TV-arbeiderne som utgjør Norsk filmforbund. Og jeg ønsker forbundet og medlemmene alt godt i den videre, viktige kampen for å sikre at bransjen vår blir en anstendig, ryddig og bærekraftig bransje til glede for dere som skaper innholdet, for publikum, ja for hele samfunnet vårt.

Alt godt fra

Sverre
Avgående forbundsleder

E-post - generelle henvendelser:
post@filmforbundet.no

E-post - medlemshenvendelser: