Filmbransjens bekjempelse av seksuell trakassering

30. oktober 2017 Tags:

Bransjeorganisasjonene for film har i møte 27.10.17 drøftet hvordan vi som representantene for det organiserte arbeidslivet i film-, TV- og spillbransjen kan bidra til å forebygge seksuell trakassering i bransjen.

1)Det er nulltoleranse for seksuell trakassering i film-, tv-, og spillbransjen som i alle andre deler av arbeidslivet.

2) Bransjeorganisasjonene har utarbeidet retningslinjer som skal bidra til å stoppe seksuell trakassering i bransjen og vil utvikle yrkesetiske retningslinjer for de som jobber i bransjen. Retningslinjene vil omgående legges ut på organisasjonenes hjemmesider og sendes ut til alle medlemmer.

3) Bransjeorganisasjonene ønsker å videreutvikle dialogen med utdanningsinstitusjonene til et program på alle institusjonene for å bekjempe seksuell trakassering, et program som skal rette seg mot både lærere og studenter.

4) Bransjeorganisasjonen vil videre sette i gang en spørreundersøkelse som skal gi oss kunnskap og innsikt i hvordan vi skal innrette vårt videre arbeid for å bekjempe seksuell trakassering.

Bransjeorganisasjonene har forståelse for at dette er en utfordring som vi må jobbe kontinuerlig med.

Nulltoleranse for seksuell trakassering behandlet 27.10.2017. PDF

Organisasjonene som deltok er Norsk filmforbund, NorskeFfilmregissører, Norsk skuespillerforbund, Norske Dramatikers Forbund og Virke Produsentforeningen

Epost: medlem@filmforbundet.no

NFF på Facebook NFF på Twitter NFF på Google+