Norsk filmforbund og F©R landet avtale med NRK vedr. rettigheter og arbeidsvilkår for produksjonen Mammon 2

1. desember 2017 Tags:

Norsk filmforbund/F©R har i dag nettopp løst nok en NRK-intern produksjon vedrørende spørsmålet om rettigheter og arbeidsvilkår for regissører og andre - Mammon 2!

Dette er en del-løsning.

Vi står på kravene om å få en egen kollektiv avtale mellom NRK og NFF/FoR, så vi kan løse alt med NRK, det finnes ingen tvil om dette!

Her er kronikken i VG i dag:

Her er artikkelen om løsningen på Mammon 2:

På eksternområdet kjenner vi tariffavtalene med Virke Produsentforeningen, vi får altså etter hvert både god lønn og også separat kollektiv rettighetsbetaling fra rettighetsavtaler med produsenter, Tv2, MTG, Discovery og nå nye forhandlinger med Netflix og HBO (denne siste er konfidensiell).

Fremtiden er kollektiv - vi må stå sammen på kravene om like vilkår og like rettigheter for likt arbeide, også når dere skal engasjeres inne på NRK-huset!

Sammen er vi sterkest!

Epost: medlem@filmforbundet.no