Filmforbundet går inn som Club-partner i Green Producers Club

Filmforbundet representerer over 1500 TV- og filmarbeidere og ønsker å tilrettelegge for at medlemmene får kjennskap til Green Producers Tool, slik at de kan bidra til det grønne skiftet bransjen står overfor.

«Det er helt naturlig at våre medlemmer tar aktivt del i arbeidet med grønn omstilling. De har en unik posisjon til å påvirke reell endring. De har detaljert kunnskap om sine fag, nye bevegelser, metoder og ny teknologi, og kan derfor dele verdifull innsikt med produsentene i alt fra teknisk utstyr og materialvalg, til planlegging av anskaffelser og avhending. Vi tror også at vi med partnerskapet med Green Producers Club gjør medlemmene våre mer konkurransedyktige og attraktive i arbeidsmarkedet. Mange av våre medlemmer er svært klimabevisste og ønsker både å ta ansvar og bidra, og jobbe for produsenter med det samme engasjementet,»  sier Elisabeth O. Sjaastad, forbundsleder  i Norsk Filmforbund.

«Det er utrolig viktig å få med Filmforbundet i Green Producers Club. De representerer på mange måter det bærende elementet i en produksjon. Og få til endring uten det bærende elementet er ikke gjennomførbart. Vi må jobbe sammen, » sier Mads Astrup Rønning, grunnlegger av Green Producers Club.

 

Crew Guides og samarbeid

Filmforbundet har i samarbeid med Green Producers Club, GPC, utviklet Crew Guides. Dette er 19 enkle guider som forklarer hva grønn produksjon innebærer for hver enkelt fagfunksjon.

«Å få Crew Guides kvalitetssikret av Filmforbundet har vært viktig for oss, selvfølgelig. Det er vi veldig takknemlig for, og en videreutvikling av disse er en del av det videre samarbeidet fremover,» sier Mads Astrup Rønning. 

Som del av samarbeidet vil Filmforbundet også arrangere Club-møter for medlemmer i GPC. Og GPC vil delta på kurs og workshops i grønn produksjon for Filmforbundets medlemmer. Her vil medlemmene blant annet få prøve seg i verktøyet og utveksle kunnskap og erfaringer.

Filmforbundet vil også bruke verktøyet til å måle klimaavtrykk ved egne arrangementer og aktiviteter.

 

Felles mål:

«Et felles mål vi har, og her er store deler av bransjen enig, er å flagge hjem mange av produksjonene som nå av ulike årsaker skjer utenlands. Internasjonalt samarbeid skal selvfølgelig fortsette, men målet er å få det til på et bærekraftig nivå. Både for klimaet, men også for bransjen. Vi må sikte mot færre reisedøgn, mer kvalitetstid, et større og sterkere lokalt arbeidsmarked, med et sterkt fagmiljø,» sier Sjaastad. 

«Gjennom å vise til utslippstall som kommer av transport av mennesker og utstyr over lengre avstander, håper vi å synliggjøre hvor klimaøkonomisk det er å ha et sterkt lokalt produksjonsalternativ,»  sier Astrup Rønning

 

Andre nyheter

Gjør deg klar til årets F©R-registrering

Nå er det ikke mange måneder igjen til vi åpner opp for en ny runde med F©R-registrering. Vi har forståelse

Vil du være jurymedlem under Kortfilmfestivalen?

Valgkomiteen ser etter tre jurymedlemmer til årets Kortfilmfestival fra den 7. til 11. juni. Som jurymedlem for Norsk filmforbunds fagpris

Har du fått pensjonen du har krav på?

Dersom du er midlertidig eller fast ansatt, har du hatt krav på pensjon fra første krone fra 01.01.2022 som følge

What’s in a name? En bekymringsmelding

Sammen med Kunstnernettverket har vi skrevet følgende kronikk som ble publisert i Klassekampen mandag 27. februar:  Norsk kulturråd var inntil

Meld deg på HMS-kurs arrangert av Virke Produsentforeningen og Norsk filmforbund

Bli kjent med arbeidsmiljøloven, styrke CV-en din og møt gode kolleger under et fire dagers helse-, miljø-, og sikkerhetskurs tilpasset

← Tidligere