Har du fått pensjonen du har krav på?

Dersom du er midlertidig eller fast ansatt, har du hatt krav på pensjon fra første krone fra 01.01.2022 som følge av ny pensjonslovgivning. Dette er din arbeidsgiver forpliktet til å følge.

Dessverre har vi fått henvendelser fra medlemmer som har oppdaget at deres arbeidsgivere har registrert arbeidsforhold feil hos Skatteetaten. I stedet for å registrere arbeidsforholdet som «ordinært arbeidsforhold» eller «midlertidig ansatt», står det «frilanser, oppdragstaker». Dette kan i verste fall resultere i tap av pensjonspenger, sykepenger og andre viktige sosiale ytelser.

Vi ber derfor deg som som midlertid eller fast ansatt om å gjøre følgende:

  1. Logg inn på skattetaten.no
  2. Gå inn på «min side», og deretter «min skatt»
  3. Under «våre opplysninger om deg», trykk på «mine inntekter og arbeidsforhold»
  4. Sjekk type «arbeidsforhold». Dersom det står «ordinært arbeidsforhold» eller «midlertidig ansatt» er det riktig. Står det «frilanser, oppdragstaker» er det feil.
  5. Skroll ned til «pensjonsinnretning»
  6. Trykk på «se mer om pensjonsinnretning»
  7. Velg «periode» (årstall) på venstre side, og velg «arbeidsgiver» for det aktuelle år. Klikker du inn på den enkelte arbeidsgiveren får du opp hvilke måneder de har innrapportert pensjon.

 

Dersom det er feil eller mangler, bør du ta kontakt med arbeidsgiver for å finne ut hva som har skjedd. Ved eventuelle spørsmål eller dersom du trenger hjelp, skriv til oss på pensjon@filmforbundet.no.

 

 

 

Andre nyheter

Filmforbundet fraråder en sammenslåing av Filmskolen, TV-skolen og Spillskolen fra 1. januar

Dekanene ved Høgskolen i Innlandet har utarbeidet en rapport som anbefaler en sammenslåing av Filmskolen, TV-skolen og Spillskolen under paraplyen av et samlet fakultet. Både prosessen og rapporten har blitt heftig debattert i blant annet Rushprint. Alle berørte parter fikk anledning til å levere høringssvar til rapporten innen 15. september. HER ER FILMFORBUNDETS HØRINGSSVAR:   

🚀 Spennende mulighet i Norsk filmforbund – Vikariat som forbundsjurist! 🎬

Er du en engasjert og ambisiøs jurist som ønsker å bli del av den norske TV- og filmbransjen som er i konstant utvikling, preget av nye teknologiske fremskritt og spennende utfordringer? Nå har du sjansen som vikar for en av våre dyktige forbundsjurister som går ut i permisjon. Vi tilbyr en variert og fleksibel arbeidshverdag,

Hva mener du om organiseringen av Filmskolen, TV-skolen og Spillskolen?

Dekanene ved Høgskolen i Innlandet har utarbeidet en rapport som anbefaler en sammenslåing av Filmskolen, TV-skolen og Spillskolen under paraplyen av et samlet fakultet. Både prosessen og rapporten har blitt heftig debattert i blant annet Rushprint. Alle berørte parter har nå anledning til å levere høringssvar til rapporten innen 15. september. Som bransjeorganisasjon representerer Filmforbundet

Vil du være med og bestemme Norges Oscar-kandidat? Eller delta i Gullrutens fagpriskomité?

Valgkomiteen er på leting etter nye representanter. Her er to ulike muligheter: Vil du være med og bestemme Norges Oscar-kandidat? Nå kan du søke om å bli Filmforbundets representant eller vararepresentant til årets Oscarkomité! Arbeidet vil bestå av deltakelse på tre møter og å se filmene som skal vurderes. På grunn av habilitetsregler kan kandidater som selv

Jobber du med animasjon? Se her!

Filmforbundet trapper opp arbeidet for å bedre lønns- og arbeidsforholdene for dere som arbeider med animasjon. Målet vårt er å få på plass en animasjonsoverenskomst i Norge, og da trenger vi at du hjelper oss ved å svare på en kort undersøkelse. Vi ønsker å samle alle dere som jobber med et animasjonsprosjekt fra manus til skjerm.

← Tidligere