Medlemsfordeler

Som medlem i Filmforbundet får til tilgang på en rekke medlemsfordeler 👇

 

Er du usikker på om du har gode nok arbeidsbetingelser, god nok lønn og riktig rettighetsklausul i arbeidskontraktene dine? I Filmforbundet går juridisk avdeling igjennom flere tusen arbeidskontrakter hvert år. Send inn din også til juridisk@filmforbundet.no  før signering.

(Du skal være ajour med betalinger av medlemskontingent for å få hjelp av våre juridiske rådgivere. Dersom du er nytt medlem, skal første kontingent være betalt.)

 

 

Dersom du er midlertidig ansatt og medlem av Filmforbundet, er produsenter som er medlem av Virke/Virke Produsentforening forpliktet til å gi deg som mimimum de vilkårene som er fremforhandlet i våre overenskomster.

Tariffavtalene gir med andre ord medlemmer rimelige minimumsvilkår i arbeidskontraktene blant annet med tanke på lønn, overtidskompensasjon, reisetidkompensasjon, nattillegg osv. Les mer om våre tariffavtaler her. 

 

Står du midt i en arbeidstvist? Trenger du bedre forhandlingskompetanse? Som medlem får du to timers gratis juridisk bistand per sak og kan skrive direkte til våre juridiske rådgivere på e-post juridisk@filmforbundet.no. Alle henvendelser blir behandlet konfidensielt.

 

(Du skal være ajour med betalinger av medlemskontingent for å få hjelp av våre juridiske rådgivere. Dersom du er nytt medlem, skal første kontingent være betalt.)

 

Som medlem signerer du forvaltningskontrakt med F©R ved innmelding. På denne måten kan vi hjelpe deg å sikre dine rettigheter og inntekter for opphavsretten. Les mer om hva som skal til for at du kan få vederlag fra F©R her. 

 

 

 

Vi arrangerer medlemsmøter og seminarer ved jevne mellomrom,  både fysiske og digitale, som er relevante for våre medlemmer i den audiovisuelle bransjen. Vi holder blant annet møter om hva du som TV- og filmarbeider har krav på av lønn og rettigheter, om våre vederlagsordninger og pensjon. Følg med i nyhetsbrevene for å få med deg det som skjer.

 

 

 

Vi samarbeider med Virke Produsentforening om å tilby og gjennomføre kurs i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid (HMS) tilpasset den audiovisuelle bransjen. Medlemmer av Filmforbundet får tilbud om rabatterte HMS-kurs.

 

 

 

Rushprint er det digitale bransjemagasinet for film og TV. En del av innholdet er åpent tilgjengelig for nettet, mens de øvrige artiklene ligger bak betalingsmur. Ordinær abonnementpris er kr 430 per år, men som medlem i Filmforbundet får du gratis abonnement på Rushprint+.

Ta kontakt på medlem@filmforbundet.no dersom du ønsker å aktivere medlemsfordelen.

 

 

 

Du får en gratis kinobillett på Cinemateket i Oslo ved ordinære kinovisninger ved fremvisning av ditt digitale medlemskort. Billett må hentes fysisk i forkant.

 

 

 

BIFF, Bergens internasjonale filmfestival, presenterer årlig over 150 dokumentar- og fiksjonsfilmer. Medlemmer av Filmforbundet får tilbud om bransjeakkreditering til BIFF. Informasjon om dette blir sendt ut via nyhetsbrev.

Akkrediteringen er personlig og kan ikke overdras til andre.

 

 

 

Tromsø internasjonale filmfestival, TIFF,  viser utfordrende kvalitetsfilm fra hele verden for et lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum. Medlemmer av Filmforbundet får tilbud om bransjeakkreditering til TIFF. Informasjon om dette blir sendt ut via nyhetsbrev.

Akkrediteringen er personlig og kan ikke overdras til andre.

 

 

 

Den norske filmfestivalen i Haugesund har gjennom en årrekke hyllet filmen og filmkunsten ved å være møtested for norsk og nordisk filmbransje og det allmenne publikum.  Medlemmer av Filmforbundet får tilbud om bransjeakkreditering til Filmfestivalen i Haugesund og gratis inngang til Filmpolitisk konferanse under festivalen.

Medlemmer får mer informasjon om bransjeakkrediteringen via nyhetsbrev. Akkrediteringen er personlig og kan ikke overdras til andre.

 

 

 

Alle medlemmer får 15% rabatt på leie av bil fra Oslo bilutleie. Når du bestiller, legger du inn ditt medlemsnummer under “kommentarfeltet”. Legg også inn at du gjennom “Norsk filmforbund har 15% rabatt på leie av bil”.

 

 

 

Som medlem av Filmforbundet får du 15 % rabatt på bruk av Fiken. Fiken er et nettbasert regnskapsprogram laget for å gjøre regnskap enkelt og smertefritt for små bedrifter og enkeltpersonforetak. Noen av de viktigste funksjoner er:

  • Enkel fakturering
  • Mobilapp som tar bilde av og tolker kvitteringene dine.
  • Oversikt over frister, og påminnelser slik at de ikke glemmes.
  • Levering av mva-oppgave, årsregnskap og næringsoppgave (selvangivelse) rett til Altinn fra Fiken.
  • Gratis og rask kundestøtte.
  • Blogg: På Fikens blogg finner du artikler som enkelt forklarer ord, uttrykk og konsepter som mange synes er vanskelige.

Her er en liten introduksjonen til Fiken.

For å få rabatt i Fiken gjør du følgende:

Hvis det er noe du lurer på, kan du sende dem en e-post på kontakt@fiken.no. Les mer om regnskapsprogrammet Fiken her.

 

 

 

Hver tredje kulturarbeider har opplevd seksuell trakassering. Det er alvorlig. Medlemmer av Norsk filmforbund kan alltid kontakte våre jurister på juridisk@filmforbundet.no, men gjennom vårt medlemskap i Balansekunst bidrar vi til finansiering av Balansekunst rådgivningstelefon, som besvares av erfarne advokater med taushetsplikt, som har lang erfaring med varslersaker i kulturlivet.

Rådgivningstelefonen er et gratis lavterskeltilbud for personer som har opplevd, vært vitne til eller har spørsmål om diskriminering, seksuell trakassering eller maktmisbruk i kulturlivet. Er du usikker på hva du har opplevd eller på hvordan du kan gå videre med en sak, kan du få veiledning hos dem.

Du kan ringe Rådgivningstelefonen uansett hva du tidligere har opplevd, opplever nå eller har observert at andre har vært utsatt for. Ingen saker er for små og ingen er for store.

Ring Rådgivningstelefonen: +47 400 38 800.

Du kan ringe dem alle virkedager mellom kl. 09.00 og kl. 16.00. Dersom du legger igjen en beskjed på telefonsvareren utenom åpningstidene, kontakter de deg innen én virkedag.

 

 

 

Vet du hvor mye du kan forvente å få i pensjon? Og har du en plan for hva du skal gjøre for å oppnå ønsket pensjonsopptjening?

… Eller er du en av de som drøyer med å undersøke dette?

Pensjon er det de fleste av oss skal leve av når vi avslutter yrkeskarrieren vår. Du bør derfor ikke vente for lenge med å få kontroll og spare opp for å sikre alderdommen. For å hjelpe våre medlemmer på vei, har derfor Norsk Filmforbund landet en god avtale med Söderberg & Partners.

Söderberg & Partners er et konsulentselskap som blant annet leverer uavhengig rådgivning, rapportering og analyse om pensjon. Medlemmer av Filmforbundet tilbys en personlig tilpasset rådgivningssamtale med Söderberg & Partners hvor de hjelper deg å få kartlagt hva du kan forvente å få i pensjon og hvilke tilpasninger du bør gjøre for å oppnå ønsket pensjonsopptjening.

Söderberg & Partners kan hjelpe deg med:

  • Gjennomgå dine pensjonsavtaler.
  • Gi deg råd om hvordan du selv kan spare til pensjon.
  • Gi deg råd om god strategi og klassifisering av risiko på din pensjon.
  • Utarbeide en pensjonsplan som gjelder deg spesielt.

Avtalen innebærer 1 times rådgivningssamtale som gjennomføres per telefon eller videokonferanse. Egenandelen er 890 kroner eks mva og du faktureres i etterkant av samtalen. Dette er betydelig rabattert pris for deg som medlem i Filmforbundet.

Ønsker du å benytte deg av tilbudet? Kontakt Söderberg & Partners på tlf: 926 66 956 eller på e-post pensjon@soderbergpartners.no. Husk å oppgi ditt medlemsnummer når du tar kontakt.

 

 

 

Lokallaget Sør-Vest har avtale med Odeon kino i Sandnes og Stavanger om rabatt på 30 kroner per billett ved fremvisning av medlemskortet for Filmforbundets medlemmer.

 

 

I november 2022 startet vi et samarbeid med Nationaltheateret hvor vi via nyhetsbrev til våre medlemmer tilbyr rabatter til utvalgte produksjoner eller forestillinger, samt tilbud til lukkede forestillinger m.m. ved jevne mellomrom.

Velg blant mer enn 160 hoteller i Skandinavia!

Som medlem av Norsk filmforbund får du 15% rabatt på overnatting ved alle Best Western hoteller i Skandinavia, Polen og Baltikum.

Book her: www.bestwestern.no/no_NB.html?corpId=01846220

Velg prisalternativet NORDIC BUSINESS GOLD for å få rabatten! Husk ditt digitale medlemskort som dokumentasjon.

Som medlem av Filmforbundet får du 15% på alle varer fra Oslo sportslager til ordinær pris på nett og i butikk.
For å få rabatten må du melde deg inn i Oslo sportslagers kundeklubb via deres hjemmeside og ved å skrive inn et kodeord på en blå linje etter innmelding. Kodeordet du skal bruke, får du opplyst ved å skrive til medlem@filmforbundet.no.
Kundeklubben gir ingen forpliktelser, og det er valgfritt om du ønsker å motta nyhetsbrev fra dem.

 


Trenger du et sted å jobbe? Dersom du er bosatt i Oslo-området, håper vi at Skriveloftet på Litteraturhuset kan være noe for deg!

Skriveloftet ligger i Litteraturhusets toppetasje og er et åpent kontorlandskap for alle som jobber med det skrevne ord. I tillegg til selve kontorplassene har Skriveloftet et fellesområde med sofagruppe, spisebord og en liten kjøkkenkrok. Kontorfellesskapet har romslige åpningstider: Leietakere har tilgang til Skriveloftet fra 06–02 alle årets 365 dager.

Med Skriveloftet ønsker Litteraturhuset å tilby skrivende en arbeidsplass med skrivero, et kontorfellesskap med andre skrivende og litterære omgivelser å jobbe i. De sørger for å holde prisene på Skriveloftet lave, langt under gjennomsnittet for andre kontorfellesskap i området. Slik håper de å gi litteraturen den aller beste grobunn, og legge til rette for at enda flere stemmer kan delta i det offentlige ordskiftet og i det litterære fellesskap.

Medlemmer av Filmforbundet kan søke om å få skriveplass i åpent landskap på Skriveloftet mot en leie på kr 475 pr. mnd. Søknad om plass på Skriveloftet må skje direkte til Litteraturhuset.

 

Medlemskap i Kinoklubben gir halv pris på kinobilletten til minst 10 gode filmer hvert år. Medlemskapet koster normalt kr 179,- pr. år, men som medlem i Norsk Filmforbund får du 50 % rabatt på medlemsavgiften og betaler kun kr 90,-.

Du kan melde deg inn når som helst på året. Medlemskapet gjelder i 1 år fra datoen du melder deg inn, og fornyes automatisk til du velger å si det opp. For å få rabatten registrerer du FILMFORBUNDET i rabattkodefeltet ved innmelding på www.kinoklubb.no, eller du kan trykke HER for ferdig utfylt kode i innmeldingsskjemaet.

Ved første gangs innmelding får du et ekstra medlemskap helt gratis, som du kan gi til en venn.

Medlemskapet kan brukes på over 120 kinoer over hele landet. Pass på at du har registrert postnummeret ditt ved innmelding, så får du invitasjon til lokale spesialvisninger når det er aktuelt.

 

Siden sin oppstart i 2016 har Seriedagene etablert seg som den ledende TV-seriefestivalen i Norden.

Hvert år samles over 700 bransjefolk i Oslo for en dag med faglig program, bestående av workshops, panelsamtaler, intervjuer og analyser ledet av anerkjente aktører fra både nasjonale og internasjonale arenaer.

Festivalen arrangeres av Aftenposten i samarbeid med oss i Filmforbundet, NRK, TV2 og Norsk Filminstitutt. Medlemmer av Filmforbundet får tilbud om rabatterte billetter . Følg med i nyhetsbrev, det er kun et begrenset antall billetter til rabattert pris, så her blir det førstemann til mølla.

 

Norsk filmforbund har en avtale med Senter for Stress og Traumepsykologi som gir medlemmer tilgang til psykolog i løpet av kort tid.

De har erfarne psykologer med spisskompetanse på arbeid med stress, kriser og traumer og lette til moderate psykiske lidelser.

Avtalen går ut på at medlemmer som har behov for bistand tar direkte kontakt med senteret på traumepsykologi.no. Konsultasjonen kan skje i deres lokaler sentralt i Oslo eller digitalt.

Det er den enkelte arbeidsgiver eller det enkelte medlemmet som betaler for konsultasjonen. Dette avtales i forbindelse med bestillingen av timen.