Den 30. april arrangerer Norsk filmforbund, Virke Produsentforening og Den norske filmskolen et fagseminar om 1st ADs rolle i norsk film og serieproduksjon. Blant innlederne er regissør Joachim Trier, 1st AD Mike Lundin og linjeprodusent Kaare Storemyr.
Overgangen fra innspillingsleder til 1st AD innebærer strukturelle endringer for måten film og serier blir til på i Norge. Gjennom et fagseminar ønsker vi å sikre god dialog og økt kunnskap om en slik omlegging. De siste ti årene har det nye systemet med ADs langt på vei blitt innført for større fiksjonsproduksjoner, men uten en åpen samtale om hva denne omleggingen innebærer.
Innspillingsleder er nr 4 i produsentens linje, mens 1st AD er nr 2 i regilinja og er dermed sidestilt med linjeprodusent. Vi trenger derfor å avklare hvilket ansvar, oppgaver og ressurser som hører inn under denne stillingen. I tillegg vil vi diskutere kompetansen vi trenger for å utvikle denne produksjonsmodellen — både hos regissørene, linjeprodusentene og 1st ADs.
Innspillene som kommer under fagseminaret vil bli tatt med videre i arbeidet med å utvikle tilbud for etter- og videreutdanning.
Filmskolen er veldig glade for å kunne samarbeide tett med bransjen og ikke minst Norsk filmforbund for å utvikle kurs. Det er de som best vet hvor skoen trykker, og vi vil gjerne bidra med å utvikle fagtilbud som kan være med på å øke kompetansen der den trengs, sier Gry Rustad, fagansvarlig for filmskolens EVU-satsning
Ansvarlig for kurs og kompetanseutvikling i Filmforbundet, Jostein Brå Oksavik, ser frem til det videre samarbeidet med filmskolen og ser et sterkt behov for slike kurs.
Vi i Norsk filmforbund ønsker vi å utvikle tilsvarende tilbud for stadig flere faggrupper i samråd med TV- og filmbransjen, og særlig for fag hvor det ikke finnes høyskoleutdannelse. Siden den norske bransjen er relativt liten, jobber vi også for å styrke samarbeidete mellom faggrupper i Norden, sier Jostein Brå Oksavik.
Seminaret er støttet av Norsk filminstitutt, Viken filmsenter, Virke produsentforeningen og Norsk filmforbund.
Bli kjent med arbeidsmiljøloven, og få veiledning fra dyktige innledere for hvordan vi skaper en bedre og tryggere arbeidshverdag under et fire dagers helse-, miljø-, og sikkerhetskurs tilpasset TV- og filmbransjen 🎥. Kurset gir lovpålagt kompetansebevis for ledere, mellomledere og verneombud. TID: onsdag og torsdag 15. – 16. november og 29. – 30. november. Hver …
Bli kjent med arbeidsmiljøloven, og få veiledning fra dyktige innledere for hvordan vi skaper en bedre og tryggere arbeidshverdag under et fire dagers helse-, miljø-, og sikkerhetskurs tilpasset TV- og filmbransjen 🎥. Kurset gir lovpålagt kompetansebevis for ledere, mellomledere og verneombud. TID: onsdag og torsdag 15. – 16. november og 29. – 30. november. Hver …
Billettsalget til BIFF er i gang, og medlemmer av Filmforbundet kan benytte seg av den rabatterte bransjeakkrediteringen til kr 900 kr (ordinær pris 1300 kr). Les mer om bransjearrangementer her, og kjøp bransjeakkreditering her. Husk medlemskortet som viser at du har rett på rabatt når du henter ut akkrediteringskortet. Akkrediteringen er personlig og kan ikke …
Fredag morgen/formiddag sender vi våre medlemmer en SMS og e-post gjennom vårt medlemsregister Styreweb hvor vi ber deg om å oppdatere din primære fagfunksjon. Vi vet at mange av dere har flere fagfunksjoner, men vi ber deg om å velge den fagfunksjonen du primært jobber med. Du må ha relevant utdanning og/eller jobberfaring for den primære fagfunksjonen …
Dekanene ved Høgskolen i Innlandet har utarbeidet en rapport som anbefaler en sammenslåing av Filmskolen, TV-skolen og Spillskolen under paraplyen av et samlet fakultet. Både prosessen og rapporten har blitt heftig debattert i blant annet Rushprint. Alle berørte parter fikk anledning til å levere høringssvar til rapporten innen 15. september. HER ER FILMFORBUNDETS HØRINGSSVAR: …