Ny samarbeidsavtale mellom Norsk filmforbund og svenske Scen & Film.

Er du svensk og jobber på norske TV- og filmproduksjoner? Eller er du norsk og jobber på svenske TV- og filmproduksjoner? Da er den nye avtalen om gjensidig representasjon mellom Norsk filmforbund (NFF) og svenske Scen & Film og Copyright Scen & Film relevant for deg.

Avtalen innebærer at når medlemmer av Scen & Film deltar i norske produksjoner, det vil si produksjoner hvor hovedprodusenten er registrert i Norge, kan NFF representere medlemmene og sikre dem opphavsrettighetsvederlag og andre rettigheter etter NFFs kollektive avtaler.

På samme måte kan Scen & Film representere NFFs medlemmer når de deltar i svenske produksjoner, det vil si produksjoner hvor hovedprodusenten er registrert i Sverige. Opphavsrettsvederlag til NFFs medlemmer vil da bli utbetalt etter Scen & Films kollektive avtaler.

For Scen & Films medlemmer betyr det at de kan melde seg inn i NFF og signere en forvaltningskontrakt med F©R, Filmforbundets organisasjon for rettighetsforvaltning, når de jobber på norske produksjoner. På denne måten får Scen & Films medlemmer rimelig opphavsrettsvederlag for deres bidrag i norske produksjoner. NFFs medlemmer kan tilsvarende søke om medlemskap i Scen & Film og signere en forvaltningskontrakt med Copyright Scen & Film når de jobber på produksjoner i Sverige.

Dersom du har spørsmål til gjensidighetsavtalen, kan du kontakte Scen & Films medlemsrådgivning på medlemsradgivning@scenochfilm.se eller oss i Norsk filmforbund på juridisk@filmforbundet.no.

Andre nyheter

God påske!

Filmforbundet er stengt i påskeferien fra og med 23. mars til og med 1. april. Husk at vi har mye informasjon liggende ute under ofte stilte spørsmål, avtaler og rettigheter, og Filmforbundets vederlagsordninger. 

Velkommen til stormøte for TV-underholdning om tariff og F(c)R onsdag 10. april kl. 18.00!

Filmforbundet inviterer til stormøte for TV-underholdning den 10. april kl. 18.00 på Kulturhuset i Oslo om F©R, Filmforbundets organisasjon for rettighetsforvaltning, og hovedforhandlingene med VIRKE. Produksjonsledere og faste ansatte er Filmforbundets hovedprioritet under årets hovedforhandling i mai av TV-underholdningsoverenskomsten. Hovedforhandling betyr at vi både skal forhandle opp lønn, og forhandle om overenskomstens virkeområde og annet

Får du nok i lønn? Vi trenger din tilbakemelding på årets lønnsundersøkelse innen 17. mars.

Du kan svare på lønnsundersøkelsen vår her: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSecO4Vow1PCSD…/viewform Hvorfor skal du ta deg tid til å svare på denne lønnsundersøkelsen nå? JO, fordi da bidrar du til å gi oss et viktig faktagrunnlag under årets hovedforhandlinger med Virke. Vi trenger fakta om deres nåværende lønns- og arbeidsforhold for å kunne forhandle om bedre vilkår. Funn

Kunngjøring av dato: F©Rs generalforsamling

På grunn av pilotprosjektet hvor vi skal arrangere landsmøte med delegatmodell, vil F©Rs generalforsamling bli holdt separat onsdag den 22. mai fra kl. 17.30 på Sentralen i Oslo. Save the date! Mer informasjon kommer.

“One Day Only in Oslo” – fagseminar om produksjonsdesign lørdag 6. april

Velkommen til Kunstnernes hus lørdag 6. april for inspirasjon, faglig påfyll og mingling med dine kolleger innen produksjonsdesign og scenografi! Som tittelen indikerer, er vi inspirert av det danske”Another Two Days in Copenhagen”. Årets hovedtaler er Jean-Vincent Puzos, kjent fra “Amour”, “The Lost City of Z” og mye mer. Nikolai Lockertsen, med mangeårig erfaring fra Storm Studios,

← Tidligere