Ny samarbeidsavtale mellom Norsk filmforbund og svenske Scen & Film.

Er du svensk og jobber på norske TV- og filmproduksjoner? Eller er du norsk og jobber på svenske TV- og filmproduksjoner? Da er den nye avtalen om gjensidig representasjon mellom Norsk filmforbund (NFF) og svenske Scen & Film og Copyright Scen & Film relevant for deg.

Avtalen innebærer at når medlemmer av Scen & Film deltar i norske produksjoner, det vil si produksjoner hvor hovedprodusenten er registrert i Norge, kan NFF representere medlemmene og sikre dem opphavsrettighetsvederlag og andre rettigheter etter NFFs kollektive avtaler.

På samme måte kan Scen & Film representere NFFs medlemmer når de deltar i svenske produksjoner, det vil si produksjoner hvor hovedprodusenten er registrert i Sverige. Opphavsrettsvederlag til NFFs medlemmer vil da bli utbetalt etter Scen & Films kollektive avtaler.

For Scen & Films medlemmer betyr det at de kan melde seg inn i NFF og signere en forvaltningskontrakt med F©R, Filmforbundets organisasjon for rettighetsforvaltning, når de jobber på norske produksjoner. På denne måten får Scen & Films medlemmer rimelig opphavsrettsvederlag for deres bidrag i norske produksjoner. NFFs medlemmer kan tilsvarende søke om medlemskap i Scen & Film og signere en forvaltningskontrakt med Copyright Scen & Film når de jobber på produksjoner i Sverige.

Dersom du har spørsmål til gjensidighetsavtalen, kan du kontakte Scen & Films medlemsrådgivning på medlemsradgivning@scenochfilm.se eller oss i Norsk filmforbund på juridisk@filmforbundet.no.

Andre nyheter

Gjør deg klar til årets F©R-registrering

Nå er det ikke mange måneder igjen til vi åpner opp for en ny runde med F©R-registrering. Vi har forståelse

Vil du være jurymedlem under Kortfilmfestivalen?

Valgkomiteen ser etter tre jurymedlemmer til årets Kortfilmfestival fra den 7. til 11. juni. Som jurymedlem for Norsk filmforbunds fagpris

Filmforbundet går inn som Club-partner i Green Producers Club

Filmforbundet representerer over 1500 TV- og filmarbeidere og ønsker å tilrettelegge for at medlemmene får kjennskap til Green Producers Tool,

Har du fått pensjonen du har krav på?

Dersom du er midlertidig eller fast ansatt, har du hatt krav på pensjon fra første krone fra 01.01.2022 som følge

What’s in a name? En bekymringsmelding

Sammen med Kunstnernettverket har vi skrevet følgende kronikk som ble publisert i Klassekampen mandag 27. februar:  Norsk kulturråd var inntil

← Tidligere